A Jobbik ózdi alelnöke, Kupás Dénes ámokfutást rendezett a Facebookon – vette észre a PestiSrácok.hu. Kupás fizikai erőszakkal fenyegette meg a Fidelitas helyi politikusait, majd erőszakos hatalomátvételt, forradalmat hirdetett. A primitív hangvételű bejegyzések az Ózd 2014 nevű csoportban jelentek meg, melynek adminisztrátora Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere, aki korábban nemi erőszakkal fenyegetőzött. Janiczak is megszólalt a csoportban.

Képernyőfotó: Facebook, forrás: PestiSrácok.hu

Kupás Dénes nemcsak a Jobbik ózdi alelnöke, hanem az ózdi önkormányzat oktatási, kulturális és sportbizottságának külső tagja is. Bejegyzésében azt ecsetelte, hogy itt már nem szavakra, hanem tettekre van szükség, eljött az idő az erőszakra, és „szakértők” is egyetértenek abban, hogy „evolúciós szempontok” alapján a társadalom erőszakos átformálása elkerülhetetlen. Agymenéséhez egy gépfegyveres idős nő fotóját tette be illusztrációnak – írja a portál.

Kupás a bejegyzése alá érkező, vele egyet nem értő hozzászólókat alaposan „helyre tette”. Bejegyzésében és hozzászólásában egyaránt megmutatkoznak helyesírási készségei. Kupás kiváló partnerre akadt egy jobbikos szimpatizáns személyében is, aki egy korábbi bejegyzésében az erdélyi magyarságot gyalázta.

Az Ózd 2014 nevű jobbikos csoportban bizonyára előfordul, hogy a Kupás Dénes- és Mészáros Gábor-félékkel egyet nem értőket kitiltják. Erről árulkodik egy beszédes nevű csoport, az Ózd 2014-es csoportból kitiltottak társasága.

Képernyőfotó: Facebook

A Fidelitas elhatárolódást vár

Az ózdi Fidelitas vasárnap nyílt levelet írt a város jobbikos vezetésének, amelyben azt kérdezték Janiczakéktól, meddig támogatják még politikusaik és szimpatizánsaik nyilvános gyűlölködését. Azt kérték Janiczakéktól, határolódjanak el a nevezett gyűlölködőktől (köztük Kupástól), és a jövőben akadályozzák meg a gyűlöletbeszédet. Hiszen adminisztrátorként a polgármesternek és az alpolgármesternek amúgy is ez lenne a feladata – tették hozzá.

Jobbikos adminisztrátorok a csoportban

A csoport adminisztrátora Janiczak Dávid ózdi polgármester és Fidrus Péter jobbikos alpolgármester – szúrta ki a PestiSrácok.hu. Nekik lehetőségük lenne vagy lett volna a gyalázkodások moderálására, az erőszakra buzdító Kupás-szövegek kiszűrésére.

Kis fáziskéséssel aztán megérkezett Janiczak Dávid polgármester reakciója, aki lemondott – ám nem a polgármesterségről, hanem a jobbikos FB-csoport moderátori tisztségéről. Egyúttal enyhe feddésben részesítette az agresszív, trágár jobbikosokat, akik viselkedésükkel föladták a magas labdát a „fideszes médiának”.

A teljes cikk a PestiSrácok.hu-n olvasható.