A Rákosi által leromboltatott Regnum Marianum-templom visszaépítését kezdeményező Váralja Szövetség 15 ezer aláírás összegyűjtése után április 15-én kiadott egy újabb folyamodványt, amelyet 26 neves magyar értelmiségi jegyez. Az aláírók között szerepel többek között Bogár László közgazdász, dr. Csath Magdolna közgazdász-egyetemi tanár, Pozsgay Imre egyetemi tanár, Sinkovits-Vitay András színművész, Raffay Ernő történész és Zas Lóránt költő.

Mivel még továbbra is nagy az érdeklődés a Regnum Marianum-templom visszaépítését kérvényező petíció iránt, ezért a Váralja Szövetség úgy döntött: az aláírásgyűjtést legkorábban nyáron zárja le.

Ennek tudatában a szervezet április 15-én kiadott egy folyamodványt a Regnum Marianum-templom visszaépítéséért, amit 26 neves magyar értelmiségi írt alá. Ezzel bebizonyosodott: a Rákosi parancsára lerombolt kegytemplom visszaépítésére a magyar közösség igényt tart.

A folyamodvány Erdő Péter bíboroshoz és Orbán Viktorhoz, Magyarország miniszterelnökéhez, valamint Tarlós Istvánhoz, Budapest főpolgármesteréhez íródott. Az aláírók a templom visszaépítésében reménykednek.

A Váralja Szövetség kijelentette: az aláírók listáját nem tekinti lezártnak, így újabb aláíró értelmiségiekre számítanak.

A folyamodványt és az aláírók nevét itt tekintheti meg.

A petíció továbbra is aláírható itt.