Többszörösen büntetett előéletű és jogosítványa sem volt annak a férfinak, akit hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés és közúti veszélyeztetés bűntette miatt hallgat ki a rendőrség.

A fekete BMW-t a XIV. kerületben egy forgalom elől elzárt területen akarták megállítani, de az a jelzésre nem állt meg. Az egyenruhások rádión segítséget kértek, így az üldözésbe több társuk is bekapcsolódott.

Az autóst a Keletinél sikerült feltartóztatni: az egyik rendőrautó keresztben állta el a BMW útját. A kocsi lefékezett, majd hirtelen hátramenetbe kapcsolt, és elhajtott. Ekkor ütötte el a rendőrt, aki éppen szállt ki a járőrkocsiból. A 30 éves zászlós a helyszínen meghalt. Az autóst végül a IX. kerületi Gubacsi úton fogták el.

A férfi azt állítja, hogy megijedt, amikor fegyveres rendőrök állták az útját a Keleti pályaudvarnál. Hátratolatott, és azt ugyan látta, hogy neki ütközik az őt addig üldöző rendőrautónak, de azt nem, hogy az egyik járőr kiszállt, és mögötte áll.

Péntek este ezren vettek részt a XIV. kerületi rendőrkapitányság előtt, a Stefánia úton tartott gyertyagyújtáson, amelyet az elgázolt rendőr tiszteletére tartottak.

(index.hu)