Egész Európa sorsát befolyásolja az április 8-i országgyűlési választás, mert az is a tétje, hogy az európai migrációs politikában Magyarország tudja-e segíteni szövetségeseit – hangoztatta az Országgyűlés elnöke Sopronban, a Fidesz-KDNP választási fórumát megelőző sajtótájékoztatón.
 

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az Országgyűlés elnöke azt mondta, hogy „egyre több szövetségesünk látszik gyülekezni mellettünk”, nem csak a visegrádi négyek. Az osztrák és az olasz választás is azt mutatja, hogy fordulat látható az európai politikában. Ezért szeretné Brüsszel még a 2019-es európai parlamenti választás előtt elfogadtatni a migránsok kötelező szétosztási rendszerét. 
    
Azt is eldöntjük a választáson, hogy „akarunk-e ebben a táborban maradni és segítséget adni, hogy a normalitás, a józan ész diadalmaskodjon”. Ha Magyarország „elesik”, akkor ez a folyamat megakad, a visszájára fordul, és „bevégeztetik Európa jövője” – mondta a házelnök. 
    
Példaként említette, hogy Londonban 2001 óta ötszáz keresztény templomot zártak be és 423 mecset épült. 2020-ra 800-900 ezer között lesz az „imádkozó keresztények és az imádkozó muszlimok száma”, azzal a különbséggel, hogy az imádkozó keresztények fele 65 évnél idősebb lesz, ugyanakkor az imádkozó muszlimok fele 25 évnél fiatalabb lesz – jegyezte meg Kövér László. Hangsúlyozta: ez meghatározza az Egyesült Királyság kulturális és demográfiai jövőjét, hozzátéve, az a kérdés, hogy Magyarország ezt el akarja-e kerülni.
    
Az Országgyűlés elnöke beszélt arról is, hogy Magyarország esetében minden egyes választás sorsdöntő volt a rendszerváltás óta. 2010 után az Orbán-kormány visszarántotta az országot a csőd széléről, és megalapozta a fejlődés lehetőségét. Az azt követő négy évben pedig olyan fejlődést mutatott az ország, amire az elmúlt 28 évben nem volt példa.
    
Hozzátette, ezen eredmények alapján ha most a „2002-es hibát ismét elkövetnénk”, a jelenlegi ellenzék ismét tönkretenné az országot. 
    
A kormányzásra törekedve 2002-ben is azt mondták a szocialisták és a szabaddemokraták, hogy semmit sem vonnak vissza abból, amit a Fidesz-kormány elért. Majd egy „tollvonással törölték el” egyebek mellett a családtámogatási rendszert, építették le a lakáshoz jutási támogatásokat, és mindent a visszájára fordítottak – közölte Kövér László, hozzáfűzve, szerinte ma sem lehetne mást várni tőlük.

(MTI)