Egy nagy "végre" érzés van bennünk.

Posted by Dömötör Csaba on Friday, May 28, 2021
Hirdetés

Olaszországban szintén kötelező a maszkviselés a közös tereken, a szabadban is. Egészségügyi szakértők szerint csak júliustól vagy augusztustól oldhatják fel a kültéri maszkviselési kötelezettséget. Egy olasz egészségügyi tisztviselő szerint augusztusban jöhet el a szabályozás feloldása, az oltási kampánytól függően.

Spanyolországban továbbra is kötelező a maszkviselés az utcán is, de az egészségügyi hatóságok optimisták. Egy május 17-i sajtótájékoztatón úgy fogalmaztak, hogy nemsokára feloldhatják a szabályozást a szabadtérre vonatkozóan.

Portugáliában a parlament június 13-ig meghosszabbította a maszkviselési kötelezettséget. Aki megszegi a szabályt, 100 és 500 euró közötti büntetésre számíthat. Annyi engedményt tettek, hogy amennyiben az utcán vagy a közterületen lehet tartani a másfél-két méteres távolságot, úgy nem kell maszkot viselni, de ahol ez nem megvalósítható, ott büntethetnek a maszkviselési kötelezettség megszegése miatt.

Görögországban – a 4 éven aluli gyerekek kivételével – továbbra is mindenkinek kötelező a maszkiviselés minden nyilvános helyen, zárt térben és szabadtéren is.

Korábban írtuk

A magyar oltási program eredményességéhez jelentősen hozzájárult, hogy a kormány több forrásból rendelt oltóanyagokat.

Szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki az oltási program lebonyolításával, vagy az abban való részvétellel segíti a járvány elleni összefogást – írják a kormány oldalán.