Gyurcsány Ferenchez fordult Daróczi Dávid, amikor kormányszóvivőként megzsarolták – állítja a Blikk. A bulvárlap úgy tudja: egy bizonyos B. Gyula hívta fel Daróczit azzal, hogy melegbárokban készült felvételek vannak a birtokában, ezeken a kormányszóvivő félreérthetetlen helyzetekben látható férfiakkal.

A Blikk szerint a férfi – aki egyébként roma, kettős állampolgár és nem ismeretlen a hatóságok előtt – háromszor-négyszer kereste Daróczit, de ő főnökéhez fordult, sőt, az ügyről állítólag több politikus is tudott. Daróczi a rendőrség rendelkezésére bocsátotta azt a telefonszámot, amiről zsarolója hívta. Ezt követően az ügy elült, a zsaroló nem jelentkezett csak akkor, amikor a Liptai-féle románc elindult, és Daróczi a bulvárlapok címlapjára került.

A Napi Ász azt írja, hogy a zsaroló nem más, mint egy, az MSZP-ből több éve kizárt politikus, aki megpróbálta beszennyezni az egykori kormányszóvivőt. A zsarolás tárgya egy felvétel volt, mely egy fővárosi melegbár előtt készült, ezen Daróczi látható egy V. László nevű férfival.

A bulvárlap megkereste V. Lászlót, aki elárulta: B. Gyula és közte évek óta húzódnak perek, annak idején egy autóvásárlási ügy miatt vesztek össze, ezért megy köztük a harc a mai napig. Hozzátette: az egykori politikus már több ízben is próbálta befeketíteni a nevét.

B. Gyula 2002-ben független jelöltként indult az országgyűlési választásokon, majd az Országos Cigány Önkormányzat színeiben tűnt föl. 2005-ben belépett az MSZP-be, később azonban már azt nyilatkozta: cigány származása miatt méltánytalan eljárásban részesíti pártja. Szekeres Imre 2006-ban azt mondta: egy ilyen nevű személyt kizártak a pártból.

(hirado.hu/Blikk/Napi Ász)