Két kézzel szórja az ígéretpénzeket az árnyékkormány. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke mindent bevet, hogy az emberek elfelejtsék a múltat, azt, hogy valójában mit műveltek hatalmon a balliberális kormányzatok Gyurcsány Ferenc, majd Bajnai Gordon irányítása alatt.

Hirdetés

Olyan elvtárs még nem volt a Földön, aki ne tudott volna ígérni

Dobrev Klára legújabban azt ígéri, hogy ha hatalomra kerülnek, akkor átfogó lakásfelújítási programot indítanának, amelyben másfél millió ingatlan korszerűsítése valósulna meg, méghozzá önerő nélkül. Azaz a lakosságnak nem kellene fizetnie semmit. Állítása szerint ennek a költsége mintegy 4500 milliárd forint lenne, melynek a jelentős részét uniós pénzből fedeznék.

– Olyan elvtárs még nem volt a Földön, aki ne tudott volna ígérni, de olyan sem, aki, amit ígért, azt be is tartotta volna

– nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Boros Imre.

Megszorításokkal párosult a sikeres rendszer szétverése

A közgazdász emlékeztetett, hogy a magukat baloldalinak nevező, de valójában a globalista pénzügyi köröket kiszolgáló pártok 2002 után kivéreztették az első Fidesz-kormány otthonteremtési programját, amely 2001 után a lakásépítéseket is felpörgette. Olyannyira, hogy a korábbi 20–22 ezres lakásátadás néhány év alatt évi negyvenezer fölé emelkedett. Ez a szám 2004-ben már 44 ezer volt.

A sikeres rendszer szétverésének, amely megszorításokkal párosult, több negatív következménye is volt. Az építőiparban elindult a mélyrepülés, 2007 júniusában az ágazat termelése már 15,8 százalékos mínuszt mutatott 2006 júniusához képest. A kamattámogatás leépítésével elszabadult a devizahitelezés, amely adósságcsapdába csalta a családokat.

A Standard and Poor’s nemzetközi hitelminősítő 2006 augusztusában arra figyelmeztetett, hogy Magyarország van a leginkább kitéve a devizaalapú hitelezésből fakadó kockázatoknak.

Az Orbán-kormány újraépítette az otthonteremtést

Az Orbán-kormány 2010 után újraépítette az otthonteremtést, amelynek később a lakásfelújítási támogatási rendszer is része lett. Mindezek vissza nem térítendő támogatásokat és rendkívül kedvező hitelek elérését tették lehetővé.

Jövőre sem fordítanak kevesebbet a családokra

Ennek eredményeként eddig több mint százezer család igényelte otthona felújításához a vissza nem térítendő állami támogatást, míg a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) már jóval több mint kétszázezren. A kormánypártisággal korántsem vádolható GKI idén augusztusban ismertette azt a felmérést, amely szerint nyolcszázezer lakás újulhat meg az év végéig. A fent említett programok egyébként összhangban vannak a családpolitikai intézkedésekkel is. A kormány már jelezte, hogy jövőre sem fordítanak kevesebbet a családokra – a részletekről decemberben születik döntés.

Boros Imre arra is felhívta a figyelmet, hogy Dobrev Klárának már csak azért sem kellene az uniós pénzekkel dobálóznia, mert valójában ő is azon dolgozik, hogy Magyarország ne juthasson hozzá a hazánknak járó forrásokhoz. Ezért szavaznak hazánk ellen a nemzetközi porondon is, majd az országra nézve kedvezőtlen döntéseket győzelemként ünneplik.

Az árnyékkormány a rezsicsökkentést és az adócsökkentési politikát is igyekszik baloldali vívmányoknak beállítani. Ehhez képest az Orbán-kormánnyal szemben álló politikai tábor egyetlenegy olyan intézkedést sem támogatott, amelyek hatalmas segítséget jelentenek a családoknak. A rezsicsökkentést is folyamatosan támadták, míg kormányon többször emelték az energia árát. Az árstopok ellen is rendszeresen felemelik a szavukat, mert a balliberálisok szerint piacgazdasági körülmények között nincs helye az ilyen lépéseknek. Mindebből az következik, hogy ha ők lennének hatalmon, akkor sem rezsi-, sem adócsökkentés nem lenne, ahogy az árstopok sem léteznének.

A Magyar Nemzet cikkét ITT olvashatják.

Korábban írtuk