Azt mondják: ha szeptemberig nem írnak ki előre hozott választást, általános sztrájkot és polgári engedetlenséget szerveznek.

A Polgári Szociális Bázis alapítójaként felszólaló Tarlós István szerint a szocialisták és a liberálisok nem hajlandók tudomást venni arról, hogy az európai parlamenti választáson a többség a változásra szavazott: az eredmények alapján a Fidesz-KDNP-nek kétharmados többsége lenne a parlamentben, az MSZP viszont középpárttá zsugorodott, és az újonnan létrejött radikális nemzeti vonal vetélytársává vált.

Fricz Tamás arról beszélt, hogy június 19-ét, amikor 1991-ben az utolsó szovjet katona elhagyta Magyarországot, nemzeti ünneppé, Magyarország függetlenségi napjává kell nyilvánítani.

Hazánk történetének legsúlyosabb válságát éljük – jelentette ki Bogár László a civilek kormányellenes tüntetésén. A tragikus magyar demográfiai helyzetre utalt, „a fizikai test pusztulására, illetve a megélhetési lehetőségek végzetes beszűkülésére”. A közgazdász úgy látja, a helyzet olyan súlyos, hogy már a fiziológiai megélhetés végső határához érkeztünk. Világossá kell tenni, kik felelnek ezért a helyzetért, és meg kell állítani a pusztítást – tette hozzá Bogár. Úgy látja, az elbukó rendszer romjain egy új hazát kell fölépíteni. A professzor úgy véli: az igazi törésvonal nem a jobb- és baloldal között, hanem a nemzeti felelősséget érző, illetve a globális hatalmat kiszolgáló kollaboráns körök között feszül.

A tüntetők a beszédek után a Parlament elé vonultak, ahol este 8 óra előtt véget ért a rendezvény.

(hírTV, MNO)