Álinformációkkal és antiszemita vádaskodással próbálnak Magyarország ellen hangolni a Facebookon.

Képernyőfotó: facebook.com

Így bukkant fel a hirdetés munkatársunk idővonalán

A Facebookot megnyitva egy különös hirdetésre lettünk figyelmesek, amelyben George Soros és a nemzeti konzultáció plakátjai tűntek fel. A videót nézve rögtön feltűnt, hogy a szerkesztők manipulált, hazug képkockákkal operálnak: a plakátokat még véletlenül sem eredeti formájukban mutatják be. A feliratok angol fordításban jelentek meg, és az első képkockán George Soros fején a büdös zsidó firka volt olvasható. A videóban megjelent még Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök is, mintha a nemzeti konzultációs plakátokon George Sorosén kívül az ő képmása is szerepelt volna. „Ezt antiszemitizmusnak neveznéd?” – tették fel a pofátlan kérdést a videó készítői. A válaszokkal már valószínűleg nem voltak megelégedve, hiszen frissen közzétett videójukat sebtiben törölték is (ezért a videót magát már sajnos nem tudjuk megmutatni, csak több képernyőfotót – hisz az internet nem felejt).

A videót közlő oldal a United To Stop Anti-Semitism, amelyet bővebb bemutatkozás hiányában valamiféle antiszemitizmus elleni egységfrontként lehetne leginkább jellemezni. Jelenleg 22 ember kedveli, 23 pedig követi munkásságukat. A nagyívű kezdeményezés egyetlen vesszőparipája George Soros és a magyar kormány nemzeti konzultációs plakátjai. Az oldal összes bejegyzése, profil- és borítóképe is kizárólag ezzel a témával foglalkozik, úgy látszik, antiszemitizmust sehol máshol nem vélnek felfedezni az egész földkerekségen, csak a nemzeti konzultációs plakátok és Soros kapcsán.  

Hazug videójukat facebookos hirdetés útján végül több mint 19 ezren tekintették meg (alig több mint fél nap alatt), mielőtt törölték volna. A hozzászólók azonban egyöntetűen felháborodásuknak adtak hangot, egyúttal felhívták a figyelmet a hazug, manipulatív tartalomra.

Több honfitársunk is hozzászólt a videóhoz:

  • „Nem [antiszemita], hiszen ez egy hazug videó!”
  • „Patriotizmus, amiről ti, nyugati emberek már az  1940-es évek óta nem is hallottatok.”

Ugyanakkor érkeztek kommentek Izraelből is:

  • „Most vicceltek? Ez a démon együttműködött a nácikkal, és elárulta a zsidókat!”
  • „Dehogy is! Épp Soros az antiszemita!”
  • „Izraeli zsidóként előre is elnézést kérek minden hülyeségért és hamis videóért, amelyet ez az oldal közzétesz. Netanjahu maga is támogatta Orbán bevándorlás-politikáját és döntését Sorossal  kapcsolatban. Ennek nyilvánvalóan semmi köze sincs az antiszemitizmushoz, csak a baloldali multikultihoz és globalizmushoz.”

Egy hozzászóló németül fejtette ki a véleményét:

  • „A jelenlegi politika alapján az ember könnyen száműzötté válik, és abba a sarokba kerül, ahol az antiszemiták és összeesküvés-elméletekben hívők vannak, miközben csak arról van szó, hogy az emberek végre kezdenek felébredni. Ne hagyjuk, hogy a fősodratú média a bolondját járassa velünk!” Soros kapcsán azt írta: „Soros a maga mocskos politikájával nem szerzett barátokat Magyarországon, de megkapta érte a választ.”

demokrata.hu