Egy múlt heti fórumon Karácsony Gergely a Médiaworks Hírcentrumának kérdésére reagálva azt állította, hogy nagyjából százezer forintért tanított az egyetemen.

Hirdetés

Úgy tűnik azonban, hogy Budapest főpolgármestere, miként annak idején a nyelvvizsgájáról, úgy most egykori fizetéséről is füllentett. A Magyar Nemzet értesülései szerint ugyanis Karácsony Gergely adjunktusi fizetése már 2008-tól havi 218 ezer forint volt, vagyis több mint a duplája, mint amennyit a főpolgármester említett – számol be cikkében a Magyar Nemzet.

Az ügyben a Magyar Nemzet megkereste a Főpolgármesteri Hivatalt, és feltette a kérdést: igaz-e, hogy Karácsony Gergely 2008-tól havi 218 ezer forintot keresett adjunktusként. A Városháza azt válaszolta: a kérdéssel forduljanak a Budapesti Corvinus Egyetemhez, ők tudnak erről felvilágosítást adni.

A Magyar Nemzet felidézte: nem ez volt az első eset, hogy hazugságon kapta a nyilvánosság Karácsony Gergelyt. A főpolgármester például – állítása ellenére – nem rendelkezett középfokú nyelvvizsgával, ami előírás lett volna egyetemi oktatói munkájához.

A Magyar Nemzet korábban arról is beszámolt, hogy lezárult az Oktatási Hivatal átfogó vizsgálata, amelyben 32 oktató helyzetét tekintették át, s arra jutottak: Karácsony Gergelyt jogszerűtlenül alkalmazta tanársegédként és adjunktusként a Budapesti Corvinus Egyetem, ugyanis hiányzott az ehhez szükséges nyelvvizsga és a doktorjelölti jogviszony. Más oktatónál ugyanakkor nem találtak problémákat.

A főpolgármester először minden felelősséget a Budapesti Corvinus Egyetemre hárított az alkalmazása körüli botrányban, úgy fogalmazott, hogy ő csupán végezte a munkáját, azóta azonban érdemben nem hajlandó megszólalni az ügyben – írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet cikke IDE KATTINTVA érhető el.

Korábban írtuk