Far-hát kommandónak, hülye nyugdíjasoknak nevezi a Jobbik médiaalapítványának kuratóriumi elnöke a párt időskorú szimpatizánsait egy, a Magyar Nemzethez került hangfelvételen.

Fotó: MTI (archív, szerk.)

Fotó: MTI, archív, illusztráció, szerk. 

Silhavy Máté, a Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke tavaly áprilisban saját irodájában becsmérelte a nyugdíjasokat, ideértve a Jobbik saját szavazóit is – írja a Magyar Nemzet. A felvételen az is hallható, hogy Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke – ahogy fogalmazott – egy „nem hülye nyugdíjast” „a far-hát kommandó alezredesének” nevezett.

A Magyar Nemzet birtokába került hangfelvételen Silhavy Máté többek közt Z. Kárpát Dániellel, a Jobbik alelnökével beszélget arról, hogyan lehetne aktivizálni a Jobbik Facebook-kommentelőit.

Mi ezeket úgy hívtuk a szakmában, hogy far-hát kommandó, ezek nagyrészt nyugdíjasok, otthon ülnek, és várják azt, hogy jöjjön valami. Bedobod nekik a tartalmat, megírod, hogy »Jaj a rohadék, már megint mit mondott! Mondjátok meg ti is jól!«, és akkor oda mennek és ráírogatnak. A troll, az viszonylag kevés, ezek tényleg élő hülye nyugdíjasok, akik ott ülnek, és egész nap ezt várják, hogy mikor tud…

– hangzik el a felvételen.

Az egyik jelenlévő, aki felajánlotta saját édesanyja segítségét, még meg is jegyzi a hangfelvétel tanúsága szerint, hogy „mondjuk anyukám nem hülye nyugdíjas„, mire Z. Kárpát Dániel azt feleli, „a far-hát kommandó alezredese”.

A Magyar Nemzet cikkét IDE kattintva olvashatják el.