Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd, archív
Hirdetés

A térség országgyűlési képviselője a József Attila Városi Könyvtár közelmúltban átadott új épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, 2014-ben Makón az együttműködés, az összefogás és a gyarapodás korszaka kezdődött el.

Makó ma Csongrád megye leggyorsabban gyarapodó városa. A cél az, hogy a következő évtizedekben Makó a Dél-Alföld legerősebb kisvárosa legyen, meg tudja tartani a fiatalokat, akik pedig elmentek, vissza tudjanak térni – hangsúlyozta a politikus.

Lázár János azt kérte a makóiaktól, hogy ha gyarapodást, fejlődést akarnak, azt, hogy a város kihasználja az ipar, a kereskedelem, a turizmus bővülésében rejlő lehetőségeket, október 13-án támogassák Farkas Éva Erzsébetet.

Kérdésre válaszolva a képviselő kifejtette, a most záruló önkormányzati ciklusban Csongrád megyében Makó volt a legsikeresebb fideszes vezetésű város. A városvezetés példát mutatott arra, érdemes korrekt együttműködést kialakítani az ország legerősebb politikai erejével és a kormánnyal, még ha vannak is olyan kérdések, melyben eltér a véleményük.

Makón – 2014 előtt – voltak olyanok, akik húsz éven át küzdöttek a szocialista városvezetéssel, köztük Ember Alex ügyvéd, aki a Fidesz tagjaként fontolgatja, függetlenként elindul a polgármesteri posztért – mondta Lázár János. Makó gyarapodásához szükség van minden „értékes fejre és kézre” – közölte a politikus, aki ezért a közös munkára biztatta az ügyvédet.

Farkas Éva Erzsébet úgy fogalmazott, Makó az elmúlt években a fejlődés útjára állt. Sikerült megteremteni az együttműködés kultúráját a településen, mindenki azért dolgozott, hogy város szebbé, jobbá, élhetőbbé váljon.

A polgármester hangsúlyozta, a kormány partner volt a város fejlesztésében, nincs olyan jelentős projekt, ami nem indult volna el vagy nem kezdődne meg a következő hónapokban.