Csak nem!?Tegnap az ellenzéki országgyűlési képviselők könnyes szemmel remegtek a diktatúrától, majd nem járultak…

Gepostet von Farkas Örs am Montag, 23. März 2020
Hirdetés

Farkas Örs kedden, a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében a Népszava honlapján pénteken megjelent írásra hivatkozik.

A cikkben az áll, hogy elmarad a Fővárosi Közgyűlés ülése, Karácsony Gergely pedig a járvánnyal kapcsolatos híreknek megfelelően dönt majd a közgyűlés új időpontjának kihirdetéséről. Az irányadó kormányrendelet szerint veszélyhelyzetben a városvezetők testületi ülések nélkül is dönthetnek, ez az úgynevezett rendeleti kormányzás lép életbe a fővárosi önkormányzatnál – írták a napilapban. A Főpolgármesteri Hivatal azt is közölte, hogy a közgyűlésen megvitatni kívánt kérdésekhez tartozó előterjesztéseket mindegyik frakció megkapja és véleményezi az előre jelzett határidőig, a főpolgármester pedig a frakciók álláspontjának ismeretében dönt – olvasható a cikkben.

Farkas Örs a bejegyzésében úgy fogalmazott: hétfőn az ellenzéki országgyűlési képviselők „könnyes szemmel remegtek a diktatúrától”, és nem járultak hozzá, hogy a kormány minél hamarabb meghosszabbítsa a veszélyhelyzetet, hisz így „oda lenne a kontroll a döntések felett.” Az ellenzék ezzel kockáztatja Magyarország hatékony védekezését a koronavírus terjedése ellen – jelentette ki.

Mindeközben azonban Karácsony Gergely bejelentette, hogy a Fővárosi Közgyűlés bizonytalan ideig nem ülésezik, „de nem kell félni, majd ő rendeletek útján, egyszemélyben dönt” a budapesti kérdésekről. „Most akkor hogy is van ez a demokráciával, tisztelt ellenzék?” – tette fel a kérdést a szóvivő.