Hirdetés

Donáth Anna szerint nincs annál fontosabb, minthogy Magyarország hazahozza az uniós forrásokat, a kormány azonban folyamatosan harcol az EU-val, ahelyett, hogy leülne a tárgyalóasztalhoz.

Közölte, nem a veszélyhelyzet meghosszabbításán, hanem annak a feloldásán kellene dolgoznia a kormánynak, hogy az emberek ne érezzék a folyamatos létbizonytalanságot.

Az EP-képviselő a gazdasági válságból kivezető egyedüli kiútnak nevezte az uniós források lehívását. Ne drága piaci hitelekkel éljünk! – szólított fel.

Donáth Anna azt mondta, a források lehívásához az EU antikorrupciós garanciákat vár a magyar kormánytól.

Korábban írtuk

Fekete-Győr András, a Momentum frakcióvezetője szerint az uniós ügyészséghez történő csatlakozást kezdeményező országgyűlési határozati javaslat arról szól, hogy azok a pénzek, amelyek magyar tanároknak, ápolóknak, mentősöknek, munkavállalóknak járnak, ne „az Orbán család valamelyik perselyébe” érkezzenek meg, hanem a magyar emberekhez.

A közelmúltban bejelentett kormányzati intézkedéseket történelmi méretű megszorításnak, kétezermilliárd forintos Orbán-csomagnak nevezte, amely szerinte pénzt vesz ki a magyarok pénztárcájából akkor, amikor bankolnak, telefonálnak, vagy utaznak.

Elmondta, ha Magyarország hozzájutna a helyreállítási alapból neki járó 2500 milliárd forinthoz, akkor nem lenne szükség megszorításra sem.