Fotó: Facebook.com (képernyőfotó)
Hirdetés

Minden üzleti kapcsolatot megszakítana Oroszországgal Fekete-Győr András, a Momentum volt elnöke, holott a Hollandiában élő korábbi tévés, Valkó Eszter már most arról beszélt az RTL Klubon, hogy négyszeresére nőtt a gázszámlájuk.

A baloldali politikus már a háború kirobbanásakor, egy február 24-én közzétett Facebook-posztjában teljes karantént szorgalmazott az oroszokkal szemben.

„Európában példátlan ez a háborús agresszió, amely nem maradhat büntetlenül, hiszen a Putyin-rezsim nyíltan veszélyezteti az egész szabad világ békéjét és biztonságát. Egységes, megalkuvást nem tűrő közös fellépésre van szükség a NATO és az EU részéről is. A most formálódó új világrendben Putyint teljes karanténba kell helyezni, meg kell fosztani a nemzetközi pénzcsapok nyújtotta lehetőségektől, minden nyugati országgal folytatott magán vagy állami üzletelését felül kell vizsgálni, és végeredményben meg kell szakítani. Csak így tudjuk egy még súlyosabb konfliktushelyzet kialakulása nélkül, békés, de a lehető legszigorúbb eszközökkel térdre kényszeríteni a háborús bűnöst.„

Fekete-Győr már ezt megelőzően is harcias hangot ütött meg egy február elsején megjelent publicisztikájában a Magyar Hang nevű portálon. Akkor úgy fogalmazott a bukott pártelnök, hogy egy felelős magyar kormánynak a háború megelőzésén kellene dolgoznia.

Korábban írtuk

„Elrettentéspolitikára van szükség. A NATO- és EU-s szövetségeseinkkel közösen olyan lépéseket helyezhetünk kilátásba, amelyek jelentős mértékben növelnék Moszkva számára a költségeket, ha egy offenzíva megindítása mellett döntenének”.

A további részletekről IDE KATTINTVA az Origón olvashatnak.