A Momentum hétfőn megkezdi aláírásgyűjtését a civiltörvény ellen a fővárosban.

Átvettük az íveket és már ma délután kezdődik a gyűjtés a civiltörvény ellen Budapest legforgalmasabb csomópontjain! A következő napokban egyre több megyeszékhelyen és nagyvárosban fogunk kitelepülni pultokkal

– ígéri a Momentum Facebook-oldalán. Ne lepődjünk meg, ha belebotlunk Fegyőrék momentumlila pultjaiba, vagy leszólít egy-egy elszánt aktivistájuk, hogy mentsük meg közösen szegény független civileket. 

A Momentum oldalán megosztottak néhány fotót is, ahogy Fekete-Győr András pártelnök az íveket rejtő dobozokkal pózol, majd kézikocsin húzza előbb egyedül, majd másodmagával a sok dobozt – bár az is lehetséges, hogy csak a mozgás illúzióját keltik a sokak által csak tornából felmentettekként emlegetett politikusok. 

Átvettük az íveket és már ma délután kezdődik a gyűjtés a civiltörvény ellen Budapest legforgalmasabb csomópontjain! A…

Gepostet von Momentum Mozgalom am Montag, 20. November 2017

A Momentum aktivistákat is toboroz akciójához, és hősiesen kiemelik, céljuk a kormányzati önkény megállítása. A párt álláspontja szerint ők a jóságos civilek megmentői, akiket a hatalomittasult kormány az átláthatóságra való törekvés álcája mögé bújva vegzál, megbélyegez. 

A hazai civil szervezetek segíteni akaró, önálló, tevékeny állampolgárok kezdeményezései. Alternatívát kínálnak a NER rezsimjére és a Fidesz által épített autoriter államberendezkedésre, ezért ellenséget lát bennük. A mi feladatunk, hogy megvédjük a civileket.

– fogalmaznak a párt honlapján. A párt célja 200 000 aláírás összegyűjtése. 

A Momentum aláírásgyűjtésére azután kerülhetett sor, hogy a Kúria hitelesítette a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény visszavonásáról szóló népszavazási kérdését korábbi elnökségi taguknak. A kérdés így szól:

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló 2017. évi LXXVI. törvényt?

FRISSÍTÉS: 

A momentumlila ez alkalommal egy pink szívvel is kiegészült. Alább megcsodálhatják az ízléses standokat: 

Amikor aláírunk, egyszerre állunk ki valamiért és valami ellen: aláírunk a civilekért és saját magunkért, és aláírunk a…

Gepostet von Momentum Mozgalom am Montag, 20. November 2017

demokrata.hu