Ahogy arról korábban írtunk, Hajnal Miklós többször is közgazdászként hivatkozott magára, diploma nélkül. A Momentum elnökségi tagjának önéletrajza szerint nincs semmilyen felsőfokú végzettsége, így közgazdásznak sem nevezhetné magát.

Hirdetés

Hajnal Miklós felügyelőbizottsági elnök a BKK-nál, pedig saját bevallása szerint csak érettségije van. Az ellenzék hegyvidéki jelöltje önéletrajzában egy idén elkezdett levelező jogász szak mellett „felfüggesztett” oxfordi tanulmányokról számolt be.

Hétfő este Fekete-Győr Andrást kérdezték az ügyről az ATV Egyenes Beszéd című műsorában – olvasható a Mandiner cikkében. „Engem nem feltétlenül egy diploma tesz akár jogásszá, vagy akár villamosmérnökké” – vélekedett a Momentum volt pártelnöke.

Arra a kérdésre, hogy Hajnal Miklós dolgozott-e közgazdászként diploma nélkül, Fekete-Győr András azt válaszolta, hogy tudomása szerint Hajnal Miklós dolgozott a Google-nél, és volt saját vállalkozása is.

A nyilvános önéletrajza alapján Hajnal Miklós azonban csupán négy hónapot töltött a Google brüsszeli kirendeltségénél szakmai gyakorlaton, saját vállalkozás pedig nem szerepel a politikus önéletrajzában.

Az Egyenes Beszéd ide vágó részét alábbi videóban tekintheti meg:

A Mandiner cikke IDE KATTINTVA érhető el.

Korábban írtuk