Fotó: Facebook, képernyőkép
Hirdetés

Mint ismert, a gyurcsányista Momentum elnöke, Fekete-Győr András hatalomra kerülve eltiltaná hivatásuk gyakorlásától a „propagandistákat”. (A balliberális politikusok újságíróknak nevezi azokat, akik az ő véleményükkel megegyező állásponton vannak, a másként gondolkozókat propagandistaként emlegetik.)

– Azt gondolom egyébként, s ebben én radikálisabb vagyok, mint a többség, hogy azokat a propagandistákat, és itt most propagandistákról beszélek, aki ott van a TV2-ben, aki ott van az Origóban, akik szándékosan rossz hírét keltik másoknak, szándékosan hamis és valótlan tényeket állítanak,

akkor én őket egy időre eltiltanám a foglalkozásuktól. Én eltiltanám a hivatásuk gyakorlásától

– fogalmazott videójában az övétől eltérő véleményt nem tűrő Fekete-Győr András.

A LENIN-FIÚ TEMPÓ FOLYTATÓDIK! Felháborító, hogy Fekete-Győr András, a Momentum elnöke nyíltan fenyegethet patrióta…

Posted by Rákay Philip on Saturday, March 13, 2021

Az elhangzottakra Schiffer András korábbi országgyűlési képviselő is reagált.

„Néha az az érzésem, hogy a »propagandisták« maguk rendelik az ilyen a baromságokat, mert irigylik az áldozati szerepet” – írta Facebook-oldalán Schiffer András. „Ha viszont komolyan vesszük a hallottakat, akkor az a helyzet, hogy igaza van Hont András barátomnak: teljesen tévesen minősítjük ezeket liberálisoknak.

Aki hatalmi szóval akarja eldönteni, ki a propagandista és ki nem az, s akit annak talál, azt – »persze csak egy kis időre« – el akarja tiltani a foglalkozásától, na az nem a jogállamot fogja helyreállítani, maximum a »népi demokráciát«” – tette hozzá Schiffer.

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata
Schiffer András

A bejegyzéshez hozzászólt Szarvas Koppány Bendegúz is – az a volt DK-s, most momentumos önkormányzati képviselő, aki tavaly áprilisban azt írta, Járványkezelés Fidesz-módra. Nehéz erre szalonképesen reagálni, inkább csak úgy fogalmazok: megdolgoznak a fiúk a lámpavasért”, nyáron pedig alternatívának nevezte a véres tüntetéseket.

Szarvas Koppány Bendegúz most azt írta Schiffer Andrásnak:

„Hivatás gyakorlásától eltiltás létező büntetés, tudtommal pl. az ügyvédeknél is, de te András ezt biztosan jobban tudod. De orvosoknál is. Teljes joggal ki lehetne terjeszteni az újságok készítőit” – olvasható egyebek mellett a hozzászólásában.

Vasárnap délelőtt Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára is emlékeztette Fekete-Győrt a sajtószabadság fontosságára.

– Nem tudjuk, jelent-e nekik valamit, de holnap nemzeti ünnepünk lesz. Ilyenkor sok szó esik a márciusi 12 pontról. Javaslom nekik, hogy csendes óráikban tanulmányozzák az első pontját – fogalmazott Dömötör Csaba.

kapcsolódó írásunk
Korábban írtuk