Minden eddiginél többen vettek részt a március 15-ei, hetedik Békemeneten. A jókedvű, elszánt, de békés tömeg létszáma egyértelműen bizonyította, hogy a társadalom többsége elégedett a kormány politikájával, ellenzéki káoszkoalíció helyett erős és szuverén Magyarországot szeretne.

Lapunkban – Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszéde mellett – hatoldalas összeállítást olvashatnak a múlt heti Békemenetről.

További témáinkból:

Európa ébredezik

A nyugat-európai vezetés lassan kezdi tudomásul venni, hogy amit a migrációval kapcsolatban elképzeltek, az egészen másképp alakult. Egyre nagyobb hangsúlyt kap a határvédelem, ugyanakkor Brüsszel továbbra is erőlteti a kvótákat. Az előttünk álló migrációs hullámokról és Európa jövőjéről Nógrádi György biztonságpolitikai szakértőt kérdeztük.

Németország retteg és lapít

A német nagyvárosok lakói naponta találják szembe magukat a bűnözés valamilyen formájával, amelyek már jó ideje hozzátartoznak az ottani mindennapokhoz. Németországban az összeomlás szélén a közrend. Hiába a hamis, megszépített bűnügyi adatok, az elkendőzött tények, az emberek félnek.

Az aranykor krónikája, 8. rész:

A családok évei

2010 óta korábban soha nem látott mértékben, évről évre nőtt a családok által igénybe vehető kedvezmények száma, és kiszélesedett azoknak a családoknak a köre, amelyek a támogatásokban részesülhetnek. A kormány az elmúlt hét évben megduplázta a családpolitika területére fordított támogatást, amelynek összege idén mintegy kétezer milliárd forint. Ez GDP-arányosan 4,9 százalék, ami a fejlett országok 2,55 százalékos átlagának a duplája.

Ahogy épp a szél fúj

Mellár Tamás, Karácsony Gergely árnyékkormányának pénzügyminisztere hét éve bizonygatja, hogy államcsőd felé haladunk, és előbb-utóbb elkerülhetetlenek lesznek a népszerűtlen, megszorító intézkedések. A pártok feletti függetlenség hamis mítoszába burkolózó közgazdászprofesszor Bokros Lajoshoz áll a legközelebb, és visszasírja Gyurcsány Ferenc rémületes kormányát.

Magyar Bálint, a kulcsember

Volt már minden: ellenzéki szociológus és liberális oktatási miniszter, pártelnök, frontpolitikus és háttérbe húzódó szürke eminenciás. Magyar Bálint pontos státusa jelenleg meghatározhatatlan, annyi bizonyos, hogy az egykori SZDSZ emblematikus plakátfiúja a Soros-programnak megfelelő propagandát vezényel az ellenzék számára, kimondva-kimondatlanul összehangolva a magyar állam aláásásának népfrontos igyekezetét.

A Demokrata legfrissebb száma március 21-től kapható az újságárusoknál.