Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Hirdetés

Azbej Tristan az Érdligeti Református Egyházközség által emelt, az üldözött keresztényeknek emléket állító emlékfal felavatásán arról beszélt, hogy a magyar templomfelújítási programban újult meg az érdligeti református templom is, és létesült az emlékfal.

Hozzátette: a templom az a hely, ahol iránytűként szolgáló gondolatok hallhatók emberképről és társadalomfelfogásról, valamint az emberi méltóságról, a családról és a nemzetről. Az üldözött és mártír keresztyének emlékfala arra emlékeztet, hogy a keresztyén szabadság megvédése olyan parancs, amely túlmutat Magyarország határain – mondta az államtitkár.

Az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár hangsúlyozta: a cselekvés szabadságának kultúrája a magyarokat arra kötelezi, hogy segítsék üldözött keresztyén testvéreiket és reményt adjanak nekik.

A Hungary Helps Programnak az üldözött keresztények megsegítése a célja – tette hozzá, kiemelve, a program mára félmillió, többségében keresztény embernek tette lehetővé, hogy a szülőföldjén maradhasson vagy visszatérhessen oda.

Korábban írtuk