A MÁV és a VDSZSZ egyébként most is eltérően nyilatkozott a munkabeszüntetés részvételi arányairól. A vasúttársaság szerint csak kevés dolgozó nem vette fel a munkát, az érdekképviselet viszont erősnek nevezte a részvételt. A legtöbben a Dél-Dunántúlon, Somogy megyében sztrájkoltak, ott 10 állomásról nem indultak vonatok. Akadozott a közlekedés Miskolc és Szeged, valamint Debrecen környékén is. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor folytatják a munkabeszüntetést, erről a sztrájkbizottság dönt.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete nem tudott megegyezni e MÁV képviselőivel az elégséges szolgáltatásokról. A MÁV a 3200 naponta indított járatból 508-at tartana szükségesnek, az érdekképviselet viszont továbbra is csak a szerelvények fűtését világítását vállalja.

Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke azt mondta: Akkor fontolnák meg a gördülő sztrájk felfüggesztését, ha a kormány elállna a 30 mellékvonal tervezett bezárásától, nem bocstanának el vasúti dolgozókat és továbbra is életben maradna a minisztériummal kötött megállapodás, ami 2010 decemberéig szól. Az érdekképviselet azt várja a minisztériumtól, hogy üljön le velük tárgyalni.

(hírTV)