Hirdetés

Szomorúsággal és megdöbbenéssel olvastam Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének közösségi médiában tett bántó megjegyzését, mellyel kegyetlenül sértegette a fogyatékkal élőket – írta Hajas Norbert világ- és Európa-bajnok erőemelő parasportoló.

A világ- és Európacsúcs-tartó sportoló Facebook-oldalán Balázs Péter országgyűlésiképviselő-jelöltnek címezte sorait (Balázs Péter a Demokratikus Koalíció politikusa és az ellenzék közös jelöltje Fejér megye 3-as választókerületében).

Fogyatékkal élő emberként és sportolóként ezúton szeretném kikérni magamnak az Ön miniszterelnök-jelöltjének megjegyzését. Azt gondolom, hogy az ilyen stílus és hangvétel senkihez nem méltó – különösen nem ahhoz az emberhez, aki egy ország vezetője szeretne lenni – hangsúlyozta a sportoló.

Ön talán normálisnak tartja az ilyen megnyilatkozásokat. Én viszont azt gondolom, hogy mindannyiunk felelőssége, hogy egy olyan országban éljünk, ahol tiszteletben tartják a hozzám hasonló, fogyatékkal élő honfitársaim méltóságát. Tisztelettel kérdezem, hogy abban az esetben mit szólna az Ön miniszterelnök-jelöltjének mondatához, ha hozzám hasonlóan Ön is érintett lenne? – tette fel a kérdést Hajas Norbert.

Korábban írtuk

Arra kérem, hogy határolódjon el Ön is az ilyen jellegű, másokat megbántó és megalázó kijelentésektől. És talán próbálja rávenni miniszterelnök-jelöltjét, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot az értintettektől! – zárta sorait a sportoló.