A Kúrián támadja meg a Jobbik a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) döntését, amellyel elutasította népszavazási kezdeményezéseiket „a fideszes rabszolgatörvénynek nevezett népnyúzó intézkedésről” – jelentette be szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón Pintér Tamás, a párt országgyűlési képviselője.

Fotó: MTI, archív

„Egészen nevetséges válasznak”  nevezte, hogy az NVB nem egyértelmű voltukra hivatkozva utasította el kezdeményezéseiket.

Mi a nem egyértelmű abban, hogy az emberek rabszolgaként akarnak-e élni Magyarországon, mi a nem egyértelmű abban, hogy az emberek inkább munkahelyük helyett az otthonukban, családjukkal szeretnék tölteni a szabadidejüket? – tette fel a kérdést az ellenzéki politikus.

Szerinte a kérdéseikre egyértelmű válasz születhetett volna egy referendumon, hozzátéve, „a Nemzeti Választási Bizottság egy Fidesz által irányított szervezet, és a Fidesz fél a nép akaratától”.

Azt szeretnék, hogy a magyar munkavállalók dönthessenek a sorsukról, a túlóráikról és azok elszámolásáról, ne a Fidesz határozzon ezekről a multinacionális cégek utasítására – fogalmazott Pintér Tamás.