A nemzeti fejlesztési miniszter megbeszéléseket folytatott Eric Besson francia ipari, energia és digitális gazdaságért felelős miniszterrel és Nathalie Kosciusko-Morizet környezetvédelemért, fenntartható fejlődésért, közlekedésért és lakásügyekért felelős miniszter asszonnyal 2011. január 10-én, Párizsban.

A látogatás a magyar kormány „Tour de Capitales” találkozósorozatának egyik állomása volt, melynek során a magyar kormány tagjai felkeresik az uniós tagországokat, hogy az azonos szakterületekért felelős külföldi kollégáikkal megismertessék az Európai Unió Tanácsa magyar elnökségének adott szakterületet érintő prioritásait.

A jó hangulatú megbeszéléseken a magyar fejlesztési miniszter ismertette a magyar elnökség programját és azokat az energetikai és infokommunikációs dossziékat, melyek előrehaladását a magyar kormány az elkövetkező hat hónap során kiemelten támogatja, figyelemmel kíséri.

Az energetika területén ilyen kiemelt dosszié a 2020-ig tartó uniós Energia Stratégia, a karbon-szegény (low carbon) gazdaságra 2050-ig való áttérés módozatait bemutató útiterv (Roadmap 2050), az Energia Infrastruktúra Csomag, az Energiahatékonysági Cselekvési terv felülvizsgálata, valamint az energia nagykereskedelmi piacok átláthatóságáról szóló rendelet tervezete.

Az infokommunikációs terület kiemelt dossziéi az Európai Digitális Menetrend végrehajtásával kapcsolatos stratégiai feladatok, a hálózat- és információbiztonság kérdései, a kritikus infrastruktúrák védelmével kapcsolatos tennivalók, és az Európai Rádióspektrum Politikai Program.

Fellegi Tamás Nathalie Kosciusko-Morizet miniszter asszonnyal a klímapolitikai és közlekedésügyi európai uniós dossziékat tekintette át. Az iparági, stratégiai és finanszírozási együttműködések kérdésköre mentén megbeszéléseket folytatott több vezető francia vállalat legfelsőbb szintű képviselőivel is.