Az Országgyűlés elfogadta a Fidesz hét pontos, lakáshiteleseket segítő csomagját, valamint a pénztárválasztás szabadságáról és a magán-nyugdíjpénztári befizetésekről szóló javaslatát is. A közszolgálati televíziók, a Magyar Rádió és a Magyar Távirati Iroda vagyonának nagy része pedig a Közszolgálati Alapba kerül.

A Selmeczi Gabriella által benyújtott nyugdíjpénztár-választás szabadságáról szóló törvényjavaslatot a Fidesz és a Jobbik támogatta, az LMP nemmel szavazott. A szocialisták már a vita alatt kivonultak az ülésteremből, így a szavazáson sem vettek részt. A 293 igen és 9 nem mellett elfogadott indítvány lehetőséget biztosít a jelenlegi magánnyugdíjpénztár-tagoknak arra, hogy – 2011. december 31-ig – átléphessenek az állami rendszerbe. Megszünteti továbbá a pályakezdők kötelező beléptetését a magánnyugdíj-pénztárakba, az elmúlt években a vegyes rendszerből nyugdíjba vonultak pedig utólag is visszaléphetnek az állami rendszerbe.

A magánnyugdíj-pénztári befizetésekről szóló javaslat alapján 2010. november 1-je és 2011. december 31-e között felfüggesztik a magánnyugdíj-pénztári tagdíjak átutalását, a magán-nyugdíjpénztári tagok pedig ezen időszak alatt a tagdíj helyett járulékot fizethetnek a Nyugdíjbiztosítási Alapba.

Az LMP közölte, Alkotmánybírósághoz fordul a törvény miatt, a szocialisták pedig büntető- és polgári perekkel fenyegetőztek.

A lakáshiteleseket megsegítő indítvány értelmében a jövőben ötévente egy előtörlesztés és egy futamidő-hosszabbítás ingyenes, a középárfolyam alkalmazása kötelező lesz, a hitelszerződést pedig az ügyfél számára kedvezőtlenül nem lehet majd módosítani.