A személyi jövedelemadó (szja) ügye a közbeszéd egyik legfontosabb kérdése lett azóta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök július elején szóba hozta az szja-visszatérítés ötletét. Az elképzelés lényege, hogy a gyermekes családok – az átlagjövedelemig – a jövő év elején visszakapják az idén szja címén befizetett adójukat, ha 2021 gazdasági növekedése meghaladja az 5,5 százalékot – írja a Magyar Nemzet.

Hirdetés

Erre a legutóbbi közlések szerint meg is van minden esély, a második negyedévben ugyanis kiemelkedő, majdnem 18 százalékos növekedést mutatott fel a magyar gazdaság, ami csak megerősítette azokat a várakozásokat, amelyek hat, de inkább hét százalék feletti idei GDP-emelkedésről szóltak.

A miniszterelnök júniusi bejelentése után az szja ügyében megszólalt a gazdasági élet szereplői mellett a belpolitika számos résztvevője, Gyurcsány Ferenc DK-elnök például észszerűtlen és elvetemült adócsökkentéseket emlegetett, a Jakab Péter vezette Jobbik pedig az emberek túladóztatásáról beszélt.

Adóügyekben végképp nem kérünk tanácsot a baloldaltól. Gyurcsány a kormányzása alatt az évszázad megszorítását és adóemeléseit hajtotta végre, Jakab pedig nem több egy politikai paprikajancsinál, akit Gyurcsány rángat. Velük sem ebben, sem másban nincs semmi dolgunk

– reagált a baloldali felvetésekre a pénzügyminiszter helyettese. Tállai András államtitkár a Mediaworks Hírcentrumának nyilatkozva azt mondta:

Korábban írtuk

jövőre soha nem volt eredmények jöhetnek az adózásban, 2022-ben tíz adófizetőből egy egyetlen fillér személyi jövedelemadót sem fog fizetni. Mégpedig azon kedvezmények miatt, amelyeknek a bevezetését a baloldal a legtöbbször nem támogatta.

A teljes cikk elolvasható a Magyar Nemzet oldalán, IDE KATTINTVA!