A Fidesz elnökségi ülése értékelte a kormány válság óta eltelt időszak során nyújtott teljesítményét, és megállapította, hogy egyértelműen a kormányzat hibás politikai lépései miatt él meg krízist Magyarország – mondta el sajtótájékoztatóján Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője, majd rámutatott: a kormány nem a válság kezelésével, hanem a saját nyilvánosság előtt kialakított képének ápolásával van elfoglalva.

Az ismételt hitelfelvétellel kétségessé vált Magyarország válságból való kilábalása. A -3 százalékos gazdasági növekedés, valamint a magas államadósság tovább megnehezítik a helyzetet. A válság el fog húzódni – hangsúlyozta a politikus.

Ebben a helyzetben egy hatékony válságkezelésre van szükség, amit csak egy hiteles, a többség bizalmát bíró és cselekvőképes kormány tud megvalósítani.

Navracsics Tibor elmondta: a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elnökségének álláspontja szerint új választásokat kell kiírni, melyet a költséghatékonyság szempontjából célszerű az Európai parlamenti választásokkal egy időben megtartani.

Szükség van tehát arra, hogy az Országgyűlés feloszlassa önmagát. Ezért a rendkívüli parlamenti ülésre egy olyan határozati javaslatot nyújt be a Fidesz és a KDNP képviselőcsoportja, mely március 8-i hatállyal mondaná ki az Országgyűlés feloszlatását.

Arra kérjük a magyar demokrata, szabad demokrata és szocialista képviselőket, hogy járuljanak hozzá ahhoz, hogy ebben az új helyzetben kikérhessük a választópolgárok véleményét – mondta végül Navracsics Tibor.

(fidesz.hu)