Fotó: Facebook/Magyar Nemzet
Gajda Péter és Lackner Csaba
Hirdetés

Böröcz László (Fidesz) a korrupciógyanúba keveredett Lackner Csaba kispesti ellenzéki képviselő ügye kapcsán kérdezte, miként biztosítható a helyi közélet tisztasága. Hozzátette: most előállt egy szemtanú, „a helyi baloldal sofőrje”, aki „igazolni tudja a kispesti baloldal alvilági üzelmeinek létezését”.

Szerinte a sofőr nyíltan beszélt a sajtónak a Lackner-Kránitz-Gajda-háromszögben folyó korrupciós ügyekről; a sofőr számtalan alkalommal részt vet a Lackner-féle bulikon, amelyeknek része volt a kábítószer-fogyasztás és a visszaosztott pénzekkel történő elszámolás. Hozzátette: a baloldalon feltűnően nagy a hallgatás, Gyurcsány, Karácsony, az MSZP és a többi kis párt is félrenéz.

Orbán Balázsnak, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkárának véleménye szerint ez az ügy beárnyékolja és lejáratja a budapesti önkormányzati rendszert. Sürgette az ügy a mielőbbi lezárását, amelynek szerinte büntetőjogi következménye is lehet. Reméli, a független hatóságok teszik a dolgukat – tette hozzá.

Szerinte politikai felelősséget is felvet az eset: a baloldali ellenzéki pártok egyetemleges felelősséget viselnek, ha nem sikerül az érintetteket rávenni arra, hogy távozzanak a közéletből.

Korábban írtuk