Több mint ezernyolcszáz futózott gumiabroncs beszerzésére írt ki pályázatot a Volánbusz. A közlekedési társaság korábban nem engedélyezte az ilyen felújított kerekek használatát arra hivatkozva, hogy azok veszélyesek lehetnek a járműveken. A futózás alkalmával a használt gumi futófelületét lehorzsolják, és új bordázatot húznak rá. Ezzel egy újra használható gumiabroncsot kapnak, ami jóval kevesebbe kerül, akár feleannyi is lehet, mint egy új. Egy autóbuszra is jó futózott gumi 40-50 ezer forintba kerül, míg a legolcsóbb új abroncs is 70 ezer forint.

A költségek csökkentése állhat a közlekedési vállalat döntése mögött, amely évekkel ezelőtt csak új gumikat vásárolt. Az MR1-Kossuth Rádió megkereste a Volánbusz Zrt.-t, de a szabadságolások miatt későbbre ígértek visszajelzést.

Az egyik szerviz vezetője, Fekete Mátyás a rádió kérdésére azt mondta: fejlődött a technika, így az olcsóbb megoldás már nem jelent rosszabb minőséget. Évek óta ultrahanggal vizsgálják át a gumikat, kiszűrve a szabad szemmel nem látható sérüléseket, és csak az ép, ötévesnél fiatalabb gumikat futózzák – magyarázta, majd hozzátette: a szabályok szerint a kormányzott kerekekre most is csak új gumikat lehet tenni.

A Volánbusz pályázati felhívásában 80 ezer kilométer az elvárt futóteljesítmény futózott gumiabroncsoknál, és százezer az újaknál, emellett pedig a felújított gumik mellett 760 új abroncsról is szól a pályázat.

(MR)