A Zuschlag János és társai ellen indult büntetőper szerdai tárgyalásán egy olyan férfit hallgattak ki tanúként a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon, aki az ELTE hallgatójaként és kollégistaként került jó kapcsolatba az ifjúszocialista politikussal. Elmondása szerint Zuschlag 1999 körül kérte meg, hogy vállalja el az elnöki posztot a Fiatal Városért nevű, csak névleg működő egyesületben, amelynek addig Arató Gergely volt az elnöke.

Vallomása szerint ezután az ő nevére írták át a pénzfelvételi jogot az egyesület számláját kezelő bankban, de semmiféle rálátása nem volt a szervezet működésére – viszont rendszeresen kellett felvennie a számláról különböző, oda érkező összegeket, majd a felvett pénzt Zuschlagnak, vagy a per egy másik vádlottjának, Krausz Csabának kellett átadnia. Mint mondta, többször aggódott ezen ügyletek miatt, végül 2001-ben tudott távozni az egyesület elnöki posztjáról; utóda a mostani per egy harmadik vádlottja, Katus Ferenc lett.

A bíró kérdésére azt mondta: nem emlékszik, hogy hány esetben kellett ily módon pénzt felvennie, ugyanakkor leszögezte: az egyesület által beadott pályázati dokumentációkon hamisan szerepelnek az aláírásai.

(HavariaPress, hirtv.hu)