Hiába került be az LMP színeiben a parlamentbe, nem vették fel párttagnak Demeter Mártát. A korábbi szocialista képviselő az előző ciklus közben lépett ki az MSZP-ből, előbb független volt, majd felkerült az LMP választási listájára, és be is jutott az Országgyűlésbe – közölte az M1, amelyet a Hirado.hu szemlézett.

Fotó: MTI/Kovács Attila, szerk.

Demeter Mártát élesen bírálta a szocialista Gőgös Zoltán, miután a képviselő váratlanul otthagyta az MSZP-t és átült a Lehet Más a Politika frakciójába. „Sosem volt túl karakteres politikus” – így vélekedett egykori párttársa. Gőgös Zoltán szerint a politikus akkor emberileg és szakmailag is megszűnt létezni számukra.

Demeter Mártáról az LMP-ben is hasonló véleményen lehetnek az M1 szerint, a politikus ugyanis nemrég a párt kőbányai alapszervezetébe jelentkezett, de a 24.hu információja szerint néhány LMP-s éppen szocialista múltja miatt megvétózta a felvételét.

A politikus így hiába szerepelt a választások előtt Szél Bernadett mellett, és került fel a párt országos listájára is, párttagság híján nem tölthet be tisztséget és nem is szavazhat belső kérdésekben. Demeter Márta ráadásul mindaddig nem lehet tag, amíg akár csak egy vétó is érkezik ellene.

A televíziós riport a Hirado.hu-n nézhető meg.