Fotó: MTI/Miniszterelnökség/Botár Gergely
Hirdetés

„Isten áldását mindenkinek, a szentatya azért küldött ide, hogy mindenkire áldását adjam” – mondta a menekültszállássá alakított kultúrházban pihenő embereknek a főpap, majd közösen imádkozott a Katolikus Karitász önkénteseivel.

A bíboros, aki Ferenc pápa megbízottjaként Ukrajnába tart, a sajtónak nyilatkozva sajnálatát fejezte ki a menekülteknek, akiknek a kialakult helyzet nyomán összeomlott az életük és menekülésre kényszerültek.

De jó látnia – folytatta -, hogy Magyarországon szívesen fogadják őket és mindent megkapnak amire a jelen helyzetben szükségük van, illetve lehetőségük van továbbutazni.

Michael Czerny azt mondta, reméli, hogy a világ összes országa hasonló segítséget tud nyújtani a menekülteknek.

Korábban írtuk

Hozzátette, tapasztalatai szerint Magyarországon szervezetten folyik a menekültek ellátása; mindennel, amit látott, nagyon elégedett.

Kitért arra, reméli, hogy ez átmeneti állapot lesz a menekülők számára.

Az egyházban addig is mindenki keményen dolgozik, hogy enyhítse a helyzetüket – mondta Michael Czerny, az Átfogó emberi fejlődés dikasztériuma megbízott prefektusa, azt kívánva a menekülteknek, hogy minél hamarabb biztonságban hazatérhessenek.

A bíborost Barabáson Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke, Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi római katolikus megyés püspök, Szocska Ábel nyíregyházi görögkatolikus megyés püspök, valamint Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója fogadta.