Fotó: Vogt Gergely/Demokrata, archív
Hirdetés

…az elmúlt évszázadok arra tanítottak minket, hogy csak magunk tudjuk megvédeni az általunk fontosnak tartott értékeket, senki nem fogja helyettünk előrevinni a magyar nemzet ügyét. Most sincs ez másként, amikor történelmi sorsfordító időket élünk, amikor az emberi lét és normalitás alapjait támadó törekvések tűnnek fel a világpolitika színpadán.

Az első Békemenetre is azért volt szükség 2012 januárjában, mert ahogy a nemzeti erők átvették Magyarország kor­mányzását, és megpróbálták előremozdítani a magyar nemzet ügyét, szuverenitását, az anyagi és lelki jóllétét, abban a pillanatban a globális háttérhatalom a leghatározottabb erő-összpontosítással lépett fel a magyar törekvésekkel szemben. Akkor sok százezer ember mutatta meg egyöntetűen, hogy támogatja a magyar kormányt és a nemzet érdekeinek képviseletét. Erre azóta többször is szükség volt, és hatékony eszköznek is bizonyult: ha nem is szeretnek a magyar nemzeti törekvéseknek teret adni, kénytelenek elismerni, hogy hatékony kormányzás folyik Magyarországon.

Most újabb mérföldkőhöz értünk, mert a baloldali, progresszívnek nevezett őrülettel a létezésünk biológiai törvényeit is támadni kezdték, túl azon, hogy már régóta ostromolják a keresztény kultúra minden létező értékét, a családokat, a nemzetek szuverenitását, és egyfajta világ­polgárrá akarják gyúrni az emberiséget. Nyilvánvalóan szálka a szemükben, hogy vannak nemzetek, amelyek ellenállnak, sőt az egyik vezetőjük Magyarország. Ez abból is látszik, hogy egyre többször gyűlnek össze Budapesten az európai és a nemzetközi keresztény, konzervatív erők. Ugyanaz az őrület hatja át a baloldali tábort, mint a jakobinusokat, a bolsevikokat, akár a fizikai erőszakot is hajlandóak bevetni, hogy a hagymázas utópisztikus vagy disztópikus elképzeléseiket rákényszerítsék emberek millióira. Ennek a trendnek a leágazása az LMBTQ-propaganda, amely gyermekeink megrontására törekszik szerte a világon.

Ezeknek a törekvéseknek ellent kell állnunk, demonstrálva a nemzetközi közvélemény felé, hogy támogatjuk a magyar kormányt ebben az ellenállásban. Ez egy olyan hosszú küzdelem – egyfajta háború – a szellemi térben, amelyben muszáj nagyon határozottan állást foglalni az Isten, a haza és a család hármas értékrendszerének védelmében. Ez maga a demokrácia, amikor százezrek hömpölyögnek az utcán, békésen, mosolyogva hitet tesznek a saját értékeik mellett, senki ellen nem irányulva, szelíd, békés és abszolút nyilvános módon. A baloldal szereti azt állítani, hogy ők képviselik a civileket. Valójában a Béke­menet maga a civil érdekérvényesítés.

Korábban írtuk