A Jobbik szerint az EP-választások tétje, hogy kivezetik-e Magyarországot az EU-ból.

Hirdetés
Fotó: MTI, archív, szerk.

Fotó: MTI, archív, szerk. 

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában az EP-választások tétjének azt nevezte: megengedik-e a kormánypártoknak, hogy kivezessék Magyarországot az európai országok közösségéből, és „bérrabszolgaságon alapuló”, feudális diktatúrát hozzanak létre. Szerinte a kormánypártok a nemzeti érdeket nem tudják képviselni, mert elszigetelték magukat, szövetségesek nélkül maradtak Európában.

A Jobbik szerint nemcsak szavakban, hanem tettekben is megvédi Magyarországot a migrációtól, hiszen – mondta – a kormány 86 ezer migránst szabadított rá az országra. Hozzátette: a Jobbik a multikkal szemben kkv-kat támogatná, az oktatásra és az egészségügyre fordítaná a kohéziós támogatásokat, és a korrupció teljes felszámolása érdekében tenne lépéseket.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára a Jobbik Európa- és migrációpolitikáját teljes mértékben hiteltelennek nevezte arra hivatkozva, hogy a párt még 2014-es programjában is az EU-tagság megfontolásáról írt, a migráció ügyében pedig „megfúrta” a kvótanépszavazást, és nem támogatta az alaptörvény-módosítást, valamint a Stop Soros törvénycsomagot, illetve a bevándorlást támogató szervezetek különadóját sem.