Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Hirdetés

Az akció keretében a Fidelitas aktivistái a napirend előtti felszólalásokat követően kifeszítettek egy molinót az ülésteremben, amely Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely fotói mellett a „Könnyű szeretni, de nem teljesíti a feladatát”, valamint a „Pattanok, főnök” feliratot tartalmazta.

Ezzel egyidőben bejátszottak egy hangfelvételt is, amelyen Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke arról beszél, hogy nem elégedett Karácsony Gergely teljesítményével.

A néhány perces akció után tartott sajtótájékoztatón Kozma Dávid, a Fidelitas alelnöke azt mondta: „azért vagyunk itt, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a főváros vezetője nem más, mint a Karácsony Gergelyt maga előtt toló Gyurcsány Ferenc”.

Hozzátette, a „dollárbaloldal főnöke marionettbábuként rángatja és kénye-kedve szerint ugráltatja” a főpolgármestert, aki „csak bambán mosolyog”.

Korábban írtuk

Budapest sokkal többet érdemel egy dróton rángatott főpolgármesternél – jelentette ki Kozma Dávid, majd feltette a kérdést: „ha a főpolgármesternek nincs önálló akarata, alkalmatlan a város vezetésére, és csak a vállát rángatja, amikor a haverok kiszipolyozzák a kasszát, mégis mi keresnivalója van Budapesten?”

Renge Zsolt, a budapesti Fidelitas elnöke felidézte, Gyurcsány Ferenc korábban azt várta Karácsony Gergelytől, hogy „menjen neki a kormánynak ezerrel.” A Fidelitas szerint ezt a feladatot igyekezett végrehajtani Karácsony Gergely, amikor bejelentette, hogy nem fizet adót a fővárosi önkormányzat. „Ez a műbalhé nem szólt másról, mint hogy Karácsony Gergely fejsimogatást kapjon Gyurcsány Ferenctől” – mondta Renge Zsolt, megjegyezve: mindez ékes példája annak, hogy a főpolgármesternek „árva önálló gondolata sincs, úgy táncol, ahogy Gyurcsány fütyül.”