Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt, szerk.
Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke
Hirdetés

A Fidelitas országos választmányának szombaton elfogadott politikai nyilatkozatában úgy fogalmaztak: a leghatározottabban elutasítják a demokratikus és szabad véleménynyilvánítás bármilyen akadályoztatását vagy korlátozását és kiállnak a személyes adatok védelme mellett.

A 2010 előtti baloldali kormányok idején már láttuk, hogy a gyurcsányisták mit gondolnak a szólás és véleményszabadságról. Akkor lovasrohammal, kardlappal, szemkilövéssel, könnygázzal és rendőri terrorral fojtották belénk a szót

– írták. Hozzátették: már tíz éve nem kormányoznak, de a magyar fiatalok és családok többségének véleménye azóta is zavarja őket, ezért minden eszközzel a Nemzeti Konzultáció megakadályozására törekszenek, ha kell törvénysértő eszközökkel.

Hangsúlyozták: az egyesült baloldal a konzultációs ívek „összelopkodásával”, begyűjtésével és az azokon szereplő személyes adatok törvénytelen kezelésével minden eszközt bevet, hogy minél kevesebb magyar ember tudja elmondani a véleményét a bevándorlásról, a járvány elleni védekezésről, Magyarország gazdasági függetlenségéről, és a magyar fiatalokat egy életre eladósító „második Soros-tervről”.

Nem az embereket kell elhallgattatni, nem a választókat kell lecserélni és nem az országot kell átszabni, ha nem abban a gyökértelen világban akar élni, amit a balliberális ellenzék képvisel, hanem „a hitványság politikájával” kell felhagyni – fogalmaztak.

Korábban írtuk

Kiemelték: nemzetileg elkötelezett, a szabadság és a keresztény világ értékei mellett küzdő, történelmére büszke fiatalokra van szüksége Európának és Magyarországnak is. „Ezek a fiatalok Mi vagyunk és erre hívunk mindenkit” – áll a Fidelitas Országos Választmánya által elfogadott politikai nyilatkozatban.

A Fidelitas azt is közölte: az országos választmány szombaton tisztújítást tartott, ahol újraválasztották Fekete Dávid korábbi elnököt, az alelnökök pedig Riebel Zsófia, Hojnyák Dávid, Ésik Árpád, Kupcsok Péter és Szilasi Gábor lettek.