Fotó: MTI (archív, szerk.)
Hirdetés

Renge Zsolt úgy fogalmazott: habár a Gyurcsány Ferenc által vezetett DK „újpesti helytartója”, a „rózsadombi bányász”, Varju László azt állítja hogy újpesti, holott decemberben a saját Facebook-oldalára olyan dokumentumot töltötte fel, amelyből kiderült, hogy a Rózsadombon él.

A Fidelitas politikusa szerint Varju László rózsadombi lakásának tényét szintén igazolja a közösségi portálon megosztott korábbi posztja, amelyben büszkén hirdeti, hogy indul Újpestre kampányolni a rózsadombi villájából.

Varju László bábként rángatja Újpest momentumos polgármesterét, Déri Tibort, így többek között bukott párttársa, Gréczy Zsolt fia is pozíciót kapott az önkormányzatnál – mondta Renge Zsolt.

Hozzátette: a DK-s politikus vagyonnyilatkozatában elfelejtette feltüntetni az általa privatizált taksonyi üdülőkomplexumát. Varju László „sumákolására” – folytatta Renge Zsolt – Lamperth Mónika, a Gyurcsány-kormány egykori belügyminisztere hívta fel a figyelmet elhíresült mondatával, amelyet egy közösségi portálon Varju László által közzétett fotóhoz írt: „Lacikám, nem látom a vagyonbevallásodban ezt a kis pecót”.

Varju László mentelmi jogát felfüggesztette a parlament, mivel a 2018-as választási kampányban zsarolással, kenőpénzzel próbálta rávenni Horváth Imre volt újpesti MSZP-s politikust a visszalépésre – mondta a fidelitasos politikus.

„Hosszú Varju László bűnlajstroma, gondoljunk akár csak az MTVA-székházban elkövetett fetrengésére vagy a Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány vagyonának elsíbolására” – fogalmazott Renge Zsolt. Az újpestieknek joguk van tudni Varju László kétes ügyeiről – jelentette ki.