Hirdetés

A bejegyzésben emlékeztettek, ezek voltak azok a használt járművek, amelyek 7 milliárd forintos beszerzéséről Karácsony Gergely főpolgármester júniusban, a rendkívüli jogrend utolsó napján, egy személyben döntött.

Az ügy már akkor is magán viselte a baloldali városvezetés minden kézjegyét. Az ügyet a demokratikus út megkerülése, a szakmaiatlan előkészítést és a „mutyigyanús” beszerzés jellemzi – olvasható a bejegyzésben.

Mint a budapesti Fidesz kifejtette, bár közgyűlést is összehívhatott volna megvitatni a kérdést, Karácsony inkább nem bízta a véletlenre, egy személyben döntött. Továbbá hamar kiderült, hogy Frankfurt is azért selejtezte le a villamosokat, mert azok nem klimatizálhatók, ezért nyáron nagy bennük a forróság. Már nyáron gyanús volt, hogy a közbeszerzés jogszerűtlenül lett kiírva, már a kiírás során előkészítve a frankfurti villamosok számára a sikeres pályázást – írták.

Úgy fogalmaztak, „most mindez bebizonyosodott: a Közbeszerzési Döntőbizottság több súlyos jogsértést is feltárt a BKV-nál a villamosmutyival kapcsolatban. Nemcsak 150 millió forintos bírságra kötelezte, de a Készenléti Rendőrség is nyomozást rendelt el +versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban+ bűntett gyanúja miatt.”

A budapesti Fidesz szerint a kérdés a szokásos: mikor lesz végre felelőse a budapesti közlekedési cégek körüli sorozatos botrányoknak; hogyan fogja megtéríteni Karácsony Gergely és a városvezetés a most már körülbelül 300 milliós közbeszerzési bírságokat a budapestiek számára, akik így számos fejlesztéstől, minőségi közösségi közlekedéstől esnek el; valamint mikor hagyja abba a baloldal a másra mutogatást és kezdenek el dolgozni a budapestiek érdekében?

Korábban írtuk