A zuglói Mogyoródi úton tartott sajtótájékoztatón Nacsa Lőrinc hangsúlyozta: Márki-Zay Péter – az ellenzék miniszterelnök-jelöltje – a tiszta kezek és az átláthatóság politikáját hirdette meg, ehhez képest olyan jelöltekkel kampányol, akiknek a korrupciós ügyei az „égig érnek”.

Hirdetés

Ez különösen így van a fővárosban, Zuglóban és a XVI. kerületben – folytatta -, tele a sajtó Horváth Csaba, Tóth Csaba és Vajda Zoltán ügyeivel, azonban a baloldal és Márki-Zay Péter ezektől nem határolódik el.

Úgy vélte: a baloldal nem változott, ugyanazt a korrupt politikát képviseli, mint 2010 előtt, amikor „minden idők legkorruptabb kormányát vezette Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon.” Ők szeretnének most visszatérni a hatalomba, és folytatni azt az „országpusztító” politikát, amelyet 2010-ben a választók megelégeltek – tette hozzá.

Nacsa Lőrinc a választás tétjének azt tartja: olyan emberek kerülnek-e be a Parlamentbe, akik tovább folytatják a „gyurcsányi politikát” vagy olyanok, akik a béke és a biztonság mellett elkötelezettek és fejleszteni szeretnék választókerületüket az ott élők megelégedésére.

Korábban írtuk

Kiemelte: a választásokig hátrelévő öt napban el kell mondani az embereknek, hogy akkor cselekszenek helyesen, ha a békére, a biztonságra és a fejlődésre szavaznak, a 13-as számú választókerületben Szatmáry Kristófra, listán pedig a Fidesz-KDNP-re. „Üzenjük meg a korrupt baloldali politikusoknak, hogy nincs rájuk szükség itt Budapesten sem” – hangoztatta.

Szatmáry Kristóf arról beszélt: gyakorlatilag nincs olyan baloldali politikus a XIV. és a XVI. kerületben, akivel ne lenne kapcsolatba hozható valamilyen korrupció gyanú vagy „lenyúlás”, „mutyizás”. A kertvárosiak és a zuglóiak hosszú távon csak a Fidesz-KDNP-re számíthatnak – jelentette ki.