Dunai Mónika emlékeztetett, a kormány a jövő év elején a teljes 13. havi nyugdíjat kifizeti, így a nyugdíjprémium után újabb támogatás érkezik az idősekhez. „Sokat dolgoztunk az elmúlt években azért, hogy az időseknek is többet adhassunk” – mondta, hozzátéve, „ehhez jó szándék és jó gazdaságpolitika kell”. A baloldalban azonban „se a szándék, se a képesség nem volt és nincs meg ahhoz, hogy az időseket támogassa” – jelentette ki.

Hirdetés

„Emlékezzünk vissza, a Gyurcsány-Bajnai-kormány a válságban is csak elvett az idősektől”, miközben ők egyre gazdagodtak, „a nyugdíjasokat meg azzal etették, hogy nekik szorítaniuk kell a nadrágszíjon” – közölte Dunai Mónika. Kiemelte, a baloldal azzal hitegette az időseket, hogy „nem kell félni, nem fog fájni”.

„Most ugyanezt a cinizmust halljuk a baloldaltól: Márki-Zay Péter egyenesen ellenzi és böszmeségnek tartja a tizenharmadik havi nyugdíj visszaadását, és gúnyosan még azt is üzeni az időseknek, hogy fűtsenek kevesebbet, és használjanak kevesebb áramot és vizet” – mondta a Fidesz politikusa.

Dunai Mónika hangsúlyozta, „nincs két baloldal, egy baloldal van”. „A Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal újra elvenné a tizenharmadik havi nyugdíjat is, ne hagyjuk ezt! Állítsuk meg őket!” – zárta nyilatkozatát a kormánypárti képviselő.

Korábban írtuk