Hirdetés

Böröcz László (Fidesz) azt mondta, hogy noha Karácsony Gergely főpolgármester tagadta, kiderült, hogy elkészült egy a fővárosi Városháza eladásáról szóló tanulmány, és még idén ősszel is tárgyalásokat folytattak a témában befektetői körökkel.

További kérdéseket vet fel Bajnai Gordon volt miniszterelnök felbukkanása, aki egy üzleti beszélgetés során elárulta, hogy mi a probléma az eladás körül menedzsment szempontból – fogalmazott a politikus.

Kiemelte, hogy Karácsony Gergely továbbra sem tudott megnyugtató válaszokat adni az ügyben, miközben kiderült, hogy a főváros tucatnyi ingatlant akar értékesíteni.

A képviselő szavai szerint a baloldali vezetésű fővárosban „maffia működik, jutalékos rendszerben és felosztják egymás között a piacot”. A baloldal volt miniszterelnöke pedig tanácsokat ad befektetőknek, hogy hogyan üthetik nyélbe az üzletet – fűzte hozzá.

Korábban írtuk

Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár válaszában azt hangsúlyozta, hogy amit a képviselő felvázolt, csak egy csepp a tengerben.

Ahol az elmúlt időszakban baloldali vezetést kapott egy térség, egy település, ott megmutatkozik, hogy mi várhatna az országra – tette hozzá.

Az államtitkár kijelentette, hogy a rendszerváltozás előtti és alatti, úgynevezett spontán privatizáció során, valamint a baloldali kormányok alatt a nemzeti vagyon neves elemei kerültek külföldi tulajdonba.