A nagyobbik kormánypárt Tordai Bence és Szabó Rebeka párbeszédes politikusok aznapi, a tatárszentgyörgyi romagyilkosságok áldozataira való megemlékezésére reagált. Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese, a Pest megyei településről online közvetített sajtótájékoztatón azt mondta: Magyarországon soha nem térhet vissza az a korszak, amikor társadalmi csoportok ellen uszítottak.

Hirdetés

A Fidesz a közleményében azt írta: „a baloldalon ma az a Gyurcsány akar visszatérni a hatalomba, akinek egyértelmű politikai felelőssége van abban, hogy halálbrigádok sorozatos romagyilkosságokat követtek el Magyarországon 2008-ban és 2009-ben. A Gyurcsány-féle baloldal a cigányságra is mindig csak bajt hoz és gátlástalanul felhasználja őket a politikai játszmáihoz”.

Még mindig kérdés a Gyurcsány Ferenc és az általa vezetett titkosszolgálatok felelőssége a gyilkosságokban, „egyes tanúk szerint az akkor bukásra álló baloldali kormány a káosz kirobbantásában volt érdekelt, és jobbikos körök is segítették őket” – írták.

„Ma ugyanez a Gyurcsány vezette baloldal akar visszatérni a hatalomba a fasisztákkal nyíltan összeborulva” – írták, hozzátéve: „a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal életveszély a magyar cigányság biztonságára, békéjére és megélhetésére”.

A Fidesz a közleményében megjegyezte: „a baloldal miniszterelnök-jelöltjétől megtudhattuk, hogy a fasiszták képviselőjének tartja magát, szeretné listázni a cigányokat és a zsidókat”.

A Fidesz-KDNP kormányzása óta a cigányság is biztonságban, békében és munkából élhetnek Magyarországon – jelentette ki a nagyobbik kormánypárt, hangsúlyozva: „április 3-án ne hagyjuk, hogy visszatérjen a Gyurcsány-korszak, amikor lovasrohammal, tömegbe lövetéssel, szélsőséges erőkkel és romagyilkosságokkal tartották állandó feszültségben az országot”.

Korábban írtuk