A Fidesz szerint Molnár Zsolt valótlanságokat állít a nemzetbiztonsági bizottság ülésén elhangzottakról.

Németh Szilárd, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében Molnár Zsoltnak, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnökének sajtótájékoztatójára reagált. Molnár Zsolt szerint a bőnyi rendőrgyilkosság szakmai hiba miatt következett be. Arról is beszélt, hogy tovább „ködösítenek” Ghaith Pharaon szaúdi üzletemberről, és a magyar hatóságok nem tesznek meg mindent az ügy megoldása érdekében. Molnár Zsolt úgy vélekedett: elfogadhatatlan az a magyarázat, hogy Ghaith Pharaon a belföldi jogszabályoknak megfelelően végzi tevékenységét.

Németh Szilárd azt írta, hogy a bőnyi rendőrgyilkossággal új helyzet alakult ki Magyarországon: egy hazai szélsőjobboldali szervezet, a Magyar Nemzeti Arcvonal vezetője gépkarabéllyal megölt egy szolgálatban lévő rendőrt.

Másrészt olyan fényképes dokumentumok kerültek nyilvánosságra, amelyek a szélsőségek és a politika kapcsolatát is felvetik. Ezért a bizottság következő ülésén külön és kiemelten vizsgálják a szélsőjobboldali, paramilitáris szervezeteket és azok esetleges külföldi és hazai politikai kapcsolatait.

Úgy folytatta: az úgynevezett Pharaon-ügyben „óriási hazugság”, amit a bizottság szocialista elnöke állít, ennek pont az ellenkezőjéről kaptak tájékoztatást Végh Zsuzsannától, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgatójától és Kontrát Károlytól, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárától, amit Lázár János kancelláriaminiszter is megerősített.

Ghaith Pharaon a legszigorúbb ellenőrzés és államközi konzultáció után jogszerűen, a magyar és a nemzetközi jogszabályoknak megfelelően kapott beutazási vízumot – szögezte le Németh Szilárd.

A schengeni konzultációban hat ország volt érdekelt, és egyik sem emelt kifogást. Ennek ellenére – „a balliberális és a jobbikos ellenzék és sajtó közös lejárató akcióinak következtében” – a nemzetbiztonsági ellenőrzés is megtörtént, ami semmilyen magyarországi kockázatot nem tárt fel.

Ha a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) körözési listáján – csaknem huszonöt éve – szereplő Ghaith Pharaon Magyarország területére lép, akkor a magyar hatóságok elfogják, letartóztatják és átadják az FBI-nak – olvasható a közleményben.

MTI