Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A Fidesz szerint a szocialisták ma is becsapják a nyugdíjasokat. A nagyobbik kormánypártnak az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében az Országgyűlés népjóléti bizottsága szocialista alelnökének sajtótájékoztatójára reagáltak. Korózs Lajos azt mondta, a nyugdíjasok számára a jövő év sem lesz kedvezőbb az ideinél.

A Fidesz közleményében úgy fogalmaztak, „a szocialisták semmit sem változnak, kormányzásuk alatt is csak kihasználták és becsapták a nyugdíjasokat, és ma is ugyanezt teszik”.

A baloldal nyugdíjemelést ígért az időseknek, aztán elvettek tőlük egyhavi nyugdíjat. Azt ígérték nekik, hogy nem lesz gázáremelés, majd háromszorosára emelték a gáz árát. Megígérték, hogy csökkentik az élelmiszerek általános forgalmi adóját, végül megduplázták azt. A baloldal most is „összevissza hazudozik” az időseknek – írták.

Úgy folytatták: a szocialisták kormányzásával és Korózs Lajos állításaival szemben a nyugdíjellátások ma nem csökkennek, hanem nőnek. Ahogy 2010 óta minden évben, jövőre is garantálják a nyugdíjak értékének megőrzését – tették hozzá.

Januártól 1,6 százalékkal, havi 2 ezer forinttal nő egy átlagos nyugdíj, és csökken a legfontosabb élelmiszerek áfája, amivel további tízezreket spórolhatnak a nyugdíjasok. Ha a szocialistákon múlna, a nyugdíjasok ezt sem kapnák meg, az MSZP-től kezdve Gyurcsány Ferencen át a Jobbikig ugyanis mind nemet mondtak a legfontosabb élelmiszerek áfájának csökkentésére – vélekedtek.

A szocialisták az első perctől támadják a nyugdíjasoknak szóló Erzsébet-utalványt is, „miközben nekik soha még csak eszükbe se jutott valamit adni az időseknek, mindig csak elvettek tőlük” – olvasható a közleményben.

MTI