A nagyobbik kormánypárt szerint baloldal „egyszerűen nem becsülte az időseket, hagyták elértéktelenedni a nyugdíjakat, sőt még meg is akarták adóztatni azt. A sorozatos rezsiemeléssel pedig sok idős életét megnehezítették”.

Hirdetés

Ugyanez a baloldal a járvány kezdete óta csak akadályozza a védekezést, sem a veszélyhelyzet alatt, sem most nem támogatták a védelmi intézkedéseket. A baloldal nem segít az országnak, veszélyeztetve ezzel az időseket – emlékeztetnek.

Hangsúlyozzák: a Fidesz-KDNP kormány mindezzel ellentétben, a válságban sem megszorítja és sanyargatja, hanem támogatja az időseket, ezért a jövő év elejétől fokozatosan visszaépítjük a 13. havi nyugdíjat.

Ez a kormány megbecsüli az időseket, nemcsak megőrizte, hanem növelte a nyugdíjak vásárlóértékét és számos más módon is segíti a nyugdíjasokat: csökkentettük a rezsit, Erzsébet- és rezsiutalványt fizettünk, a nyugdíjprémium bevezetésével pedig az idősek is részesülhettek a jó gazdasági teljesítményéből

– írják.

Korábban írtuk

Korábban a Demokratikus Koalíció nevében Varju László, az ellenzéki párt alelnöke arra szólította fel a kormányt online sajtótájékoztatón, hogy minden nyugdíjasnak azonnal fizessen ötvenezer forint nyugdíjkiegészítést.