Hirdetés

Ezt a nagyobbik kormánypárt az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) és László Imre (DK) nyilatkozatára reagálva közölte. Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője pénteki online sajtótájékoztatóján a kórházakban és a szociális szférában dolgozók, valamint a pedagógusok folyamatos és ingyenes koronavírus-tesztelését kérte számon a kormányzaton, míg László Imre, a Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa – szintén sajtótájékoztatón – arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet egyenes következménye az elmúlt tíz év „egészségügyellenes politikájának”.

A Fidesz minderre reagálva elképesztőnek nevezte, amit „a magyar baloldal a járvány alatt művel”. „Miközben egész Európában egyre kritikusabb a helyzet, és tőlünk nyugatabbra is már sorra telnek meg a kórházak, a magyar baloldal továbbra sem segíti a védekezést, és még Korózs Lajos gyalázatos kamuvideója után sem állnak le” – írták, hozzátéve: „szemrebbenés nélkül folytatják az álhírek gyártását, a kicsinyes politikai akcióikat, a hangulatkeltést, és továbbra is támadják a védekezésben részt vevőket”.

A Fidesz úgy értékelte: „ha Gyurcsányékon múlt volna”, a magyar kórházak már rég összeomlottak volna a járvány nélkül is. „A baloldal ugyanis kormányzása alatt mindig csak elvett az egészségügytől, bezárták és leépítették a kórházakat, orvosok és ápolók ezreit tették utcára” – tudatta közleményében a nagyobbik kormánypárt.

Korábban írtuk