A Somogy megyei közgyűlés fideszes elnöke beszámolt arról, hogy amikor 2006-ban átvette a megye irányítását, ígéretet tett választóinak, hogy rendet tesz az önkormányzat háza táján. 2007 elején több vizsgálat is indult a hivatal és intézményeinek átvilágítására, aminek következtében öt ügyben kezdett nyomozni a rendőrség. Gyenesei István kijelölt önkormányzati miniszter közgyűlési elnöksége alatt tehát olyan visszaélések történtek Somogy megyében, amelyek felvetik a köztörvényes bűncselekmény gyanúját.

Gelencsér Attila elmondta: a múlt héten feljelentést tettek, mert a Somogy megyei önkormányzat 3,5 milliárd forint címzett támogatást nyert el a Kaposi Mór megyei kórház fejlesztésére, azonban a szakértők megállapítása szerint a fejlesztési típusú pénzt egy szolgáltatásvásárlásra számolta el a Gyenesei-vezette önkormányzat. A másik súlyos dolog, folytatta a politikus, hogy a dokumentumokból úgy tűnik, az országban egyedülálló módon ezt a közbeszerzési eljárást előre levajazták.

A megyei vezető aláhúzta: olyan ember nem lehet miniszter, akinek neve több köztörvényes bűncselekménnyel is összefüggésbe hozható.

(fidesz.hu)