A Fidesz-frakció szerint Gyurcsány Ferenc, miközben a külhoni magyarok ellen uszító kampányt folytatott, a megélhetési bevándorlókat tárt karokkal várja – reagált a kormánypárti képviselőcsoport vasárnap a „Gyurcsány-párt” nyilatkozatára, amelyet cinikusnak és hazugnak nevezett.

A Demokratikus Koalíció (DK) véleménye szerint Orbán Viktor kormányfő „plakátháborúban” is testet öltő „gyűlöletkeltő és uszító kampánya” visszaüt, és emiatt a magyar kormány nem lesz képes a nemzeti érdekeket képviselni.

Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK elnökségi tagja sajtótájékoztatóján azt mondta, a „szélsőséges” Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) felpörgette a hónapok óta folytatott gyűlöletkampányát, most éppen az Ausztriában munkát vállaló magyarokat célozza, az FPÖ több vezetője is a tatárjáráshoz hasonlította a magyarok ausztriai munkavállalását, annak ellenére, hogy az legális.

A Fidesz-frakció reagálása szerint a Gyurcsány-párt nyilatkozata szándékosan összekeveri az uniós állampolgárok Európán belüli szabad munkavállalását, az unión kívülről érkező megélhetési bevándorlók százezres tömegével, amely elviselhetetlen terhet és visszafordíthatatlan folyamatokat jelent egész Európa és Magyarország számára is.

A bevándorlás a magyar emberek munkáját, megélhetését, biztonságát fenyegeti, a baloldal ennek ellenére a bevándorlók mellé állt – írta a nagyobbik kormánypárt frakciója.

MTI