„Békés tüntetőket egyedül Gyurcsány Ferenc vegzált és veretett meg, amikor 2006 őszén rendőri erőszakkal akarta megtartani hatalmát” – így reagált a Fidesz arra, hogy a DK alelnöke megkérte a Terrorelhárítási Központ munkatársait, március 15-én senkit ne vegzáljanak politikai véleménye miatt.

A Fidesz a hétfői közleményében arra mutatott rá, hogy a DK jelenlegi elnökének, egykori szocialista miniszterelnöknek az utasítására vetett be a rendőrség a nemzeti ünnepen a békés tömeg ellen erőszakot, gumilövedékeket, gumibotot, bilincset, könnygázt, vízágyút, lovas rendőröket, viperát.

Politikai bosszúból több száz békés demonstrálót állítottak elő, sokakat meghurcoltak és sokan maradandó sérüléseket szenvedtek – írta a nagyobbik kormánypárt. Hozzátették, Magyarországon jelenleg mindenki szabadon ünnepelhet.

Közleményüket úgy zárták, március 15-én a Nemzeti Múzeumnál együtt ünneplünk mindazokkal, akik ma is kiállnak Magyarország függetlenségéért és elutasítják a balliberálisok bevándorláspárti politikáját!

Vadai Ágnes (DK) ezt megelőzően az MTI-hez eljuttatott közleményben arra emlékeztet, hogy a Terrorelhárítási Központ március 15-ére védett területté nyilvánította a Nemzeti Múzeum környékét.

MTI