Barkóczi Balázs online sajtótájékoztatóján pártja nevében arra szólította fel a kormányt, hogy kezdje el felkészíteni az országot a koronavírus elleni vakcina tömeges beadására és hozza létre az oltóközpontokat.

Hirdetés

Erre reagálva a Fidesz azt írta, Magyarország felkészült a védőoltásokra, a kormány 17,5 millió adag vakcinát már lekötött, és ahogy megérkeznek a gyógyszerhatóság által engedélyezett vakcinák, az oltási tervben meghatározott rend szerint megkezdődik a védőoltások beadása.

Ha a Pfizer vakcina a jövő héten megkapja az Európai Gyógyszerügynökség engedélyét és megérkezik Magyarországra, akkor már december végén megkezdődhet az egészségügyi dolgozók oltása, erre a célra már ki vannak jelölve a kórházi oltópontok – tették hozzá.

Hangsúlyozták, a lakosság tömeges oltása 2021-ben indulhat meg, az operatív törzs ehhez is minden szükséges előkészületet megtesz.

Korábban írtuk

„Ha Gyurcsányékon múlt volna, a járvány már rég elszabadult volna és oltóanyagot se lehetett volna beszerezni, ugyanis semmilyen a védekezéshez szükséges intézkedést és forrást nem szavaztak meg, kezdettől csak akadályozzák a védekezést” – áll a Fidesz közleményében.